lördag 4 juli 2009

Man kan aldrig få för många napphållare!


Älskar napphållare och hade ett gäng till min minsta, nu använder han knappt napp längre så dom här får gå till försäljning istället. Har skickat iväg ett lass med saker upp till en liten bystuga för försäljning, får se hur det går. Har inte så höga förväntningar men lite kul ändå. Det är synd att man inte ser mönstrena så bra på dom gröna banden för dom är bara såååå söta!

3 kommentarer:

Sandra sa...

Vad fina.
Är några av dem broderade, eller?

Har precis själv gjort ett par napphållare, lägger nog upp dem imorgon, det är riktigt roligt att sy dem.

Hur har du gjort med längden.
Jag jämförde mot ett köpt Mam, men är osäker om det verkligen är rätt.

MemLin sa...

Svarade i din blogg men vet inte om det kom med så jag svarar här också! Banden är köpta som band med motiv, många av dom från Tyskland. Går du efter Mam`s mått så är du på säkra sidan så det skulle jag fortsätta med. Dina var ju superfina, har du stygnsatt dom själv? Har inte ens kommit på tanken att man kan brodera dom själv.

Sandra sa...

Det som är så konstigt med Mams band är att de totalt nästan är 25 cm inklusive spänne och ring.
Men det borde väl vara att de ska vara 22 cm hela bandet (inkl spänne och ring) eller?

Kronan har jag köpt.
Namnet Mira har jag gjort själv, stygnsatt är väl inte direkt rätt ord, utan man kan använda färdiga alfabet i broderiprogrammet.
Samma sak har jag gjort med ett av de andra banden (lägger upp dem imorgon) och de andra har jag använt mig av några dekorsömmar som finns på symaskinen.
Det är jätteroligt, det tycker jag att du ska pröva. Och man kan ju exprimentera med så många olika trådar även om man bara syr med maskinen.