lördag 14 november 2009

Ett försök med att komma ikapp!


Eftersom jag inte bloggat så mycket nu i höst så har jag fortfarande en del saker att blogga om som inte kommit med tidigare. Jag var ju bla på en mycket trevlig syträff här i september där vi sydde för glatta livet, åt gott och umgicks under en helg :-)
Jag sydde då detta set, det blev mest av av en slump då tygerna hamnade bredvid varandra och jag kom på att jag gillade kombinationen. När jag först sydde byxorna i strl 56 hade jag ingen tanke med dom och sedan sydde jag resten i strl 62/68 så tyvärr är det inte samma storlek men jag tror nog att man kan ha dom ihop ett tag i alla fall. Vantarna är höftade och ej provade så om storleken funkar eller ej vet jag inte. Om man inte störs av sömmen på baksidan av kantbandet som blir när man syr med Cp`n så funkar den även att vända och ser då ut så här istället...
Byxorna är ofodrade och vantarna (bara en i bild då den andra försvann mystiskt precis innan fototillfället) är fodrade med någon billig trikåstuv. Molntyget känner alla igen vid det här laget men kommer som bekant från Jnydesign, velouren har jag köpt både från en tysk sida och från Neanobelle.



Syträffen var bara någon vecka innan sonens 5-årsdag så då passade det ju även bra att sy lite födelsedagspresenter åt honom. Dockantröjan är redan bloggad om men utöver den så fick han dessa kläder till sin egen docka samt en grön molntröja (bild kommer senare). Bodyn och strumporna är köpta men resten har jag sytt. Bodyn matchar förövrigt hans egen tröja.




Svärmor fyller även hon i september så vi har tre födelsedagar under septembermånad. Jag testade att sy en tygkorg av tyget "jakten" som bara är så underbart, fodrade med enfärgat svart. Var tvungen att stadga upp den då tygerna inte var tillräckligt tjocka i sig men det gick det med. Fyllde sedan korgen med lite smått och gott som egenplockade torkade trattkantareller som jag och barnen plockat, lite lyxigare smaksatt olivolja mm. Tror att presenten blev uppskattad.

3 kommentarer:

Husfrun på landet sa...

Åh så mycket fint!! Det randiga tyget är ju alldeles underbart. Finns det kvar hos NeaNobelle? Kommer du ihåg vad det heter? Vill ha :D

MemLin sa...

Ja visst är det fint :-) Det heter Lenny (tror att det är Hilcos) men jag har för mig att det är slut hos Neanobelle. Jag beställde från Tyskland och det funkade fint!

Lotta sa...

Hjärtat, du är så förbaskat duktig! Fast det visste jag ju redan innan =)
Och jag lovar, nästa gång vi åker till Örbyhus kommer vi och ringer på dörren!