torsdag 31 januari 2013

Tufft med spets!

Har länge haft dom här byxorna i tanken men inte fått tummen ur men nu så. Jag gillar kombinationen att dom är söta och gulliga med spetsen men samtidigt gör modellen dom till lite tuffare.
Jag har haft ett tunnt fint jeanstyg liggandes som jag nu använde, spetsen hade jag också hemma. Mönstret är med utgångspunkt från ett par byxor sydda av Kokalals byxmönster, tror att hon ritat det själv. Eftersom att jag aldrig sytt med fickpåse tidigare fick jag för mig att testa det. Jag använde mitt eget huvud så om jag gjort som man ska eller inte vet jag inte men det ser bra ut och fungerar. Byxorna blev lite vida på min smalis trots att jag tog in dom lite men hon har att växa i. När jag dagen efter ville ta på dottern byxorna bara för att vara hemma bad maken om att dom kunde få vara finbyxor och det är ett gott betyg från honom. Jag är nöjd, maken är nöjd, dottern är lite si så där men det kan variera från dag till dag och om inte annat så använder troligtvis sonen dom gladeligen.

torsdag 24 januari 2013

Redan en favorit

 
Denna sydde jag i höstas på vår syträff. Tyget köpte jag på syfestivalen och mönstret är ett Onion som jag lånat av Pyssel på torp. Den gick snabbt och var enkel att sy, inga krusiduller, tyget i sig räcker gott nog. Den här blev som sagt min favorit och den är redan väl använd. 



Baksidan av klänningen.

tisdag 22 januari 2013

Till mig


Detta är min nyårsklänning. Inte så att jag hade den på nyår men jag sydde den då. Det börjar bli tradition hemma att när ungarna somnat på nyårsafton så syr jag och maken spelar spel på datorn. Vi umgås lite i alla fall då vi sitter i samma rum. Klänningen är en modifikation av ett mönster som jag tidigare sytt tunikor av och det är i sin tur avritat från en me and i tunika. Den här gången ville jag ha omlott och även lite rynk vid urringningen och det ställde till lite problem. Vet inte om det var jag som gjorde någon tankemiss eller om det var tyget som var för tjockt för att det skulle bli bra men det krävdes en hel del justeringar innan jag blev nöjd. Tyget kommer från Ohlssons rea.

torsdag 17 januari 2013




Vägen från tanke till färdigt plagg kan ibland vara väldigt lång. Köpte tyget på syfestivalen för flera år sedan och visste att jag skulle sy en klänning till mig själv av det. Inte förrän höstens syträff gjorde jag verklighet av det. Jag lånade ett Onion mönster av Pyssel på torp och detta är resultatet. Är inte helt förtjust i mönstret så jag ska eventuellt försöka mig på lite ändringar. Det första jag ska göra är att ta in den lite på bredden och se om jag trivs i den eller om jag till slut slaktar den och syr något helt annat av den.


onsdag 16 januari 2013

Traktorer och bilar

 
 Nu ger jag upp me att försöka f in bldrna från vanliga kameran och låter det vara mobilbilder n här gången stället. Något är det som inte funkar som det ska eller så är dt jag om missat något och inte förstår hur man ska göra. Hur som helst syddes dess tröjor i helgen med framförallt lillebror i åtanke men här hemma delas det lika, lilebror tr precis lika gärnaom inte hellre på sig en länning och vise versa. Den översta tröjan la dock lillebror beslagpå och har vägrat att ta av sig den på flera dar nu. Ikväl lyckades vi och det blev pyamas istlet s att de kan tvättas. Lilebror älskar traktorer just nu men även Blixten och Bärgarn så nästa tröja borde blivit lika väl emottagen men lillebror höll inte med men som tur var så tog lillasyster gladeligen den på sig.

onsdag 9 januari 2013

Ny familjemedlem!

 
 
Här är vår nye familjemedlem. Han har inte fått något namn ännu men fyra kompisar som tycker att det är jättekul att plocka bort händer och armar från honom. När han kom hem hade den stackaren inga kläder och småttingarna sprang snabbt iväg för att plocka ihop vad dom tyckte var en lämplig outfit. Jag valde att välja ut kläderna själv då två tvååringars klädval och färgkombination inte riktigt föll mig i smaken. Det fick bli en t-shirt från färdiglådan och så lånade vi mellankillens "stickiga" (det är kostymtyg med ull i) byxor. Min mor var snäll och plockade upp den när hon skulle hälsa på min mormor strax innan jul. Det var en annons ute i södra sverige och passande nog så skulle hon passera precis där bara några dagar senare. Nu måste jag bara hitta en passande plats för honom att stå på.

torsdag 3 januari 2013

Sista julklappsinlägget för denna gången!



Sist ut är lillasysters julklapp (sen slipper ni fler julklappsinlägg). Velade mycket även med denna men är i slutänden nöjd bortsett från att färgerna på kantbanden borde varit tvärtom på lillasysters och lillebrors tröja då jag kom på i efterhand att lillasyster inte passar så bra i lila men nu får det vara. Alla barnen var så fina när dom hade sina tröjor på sig samtidigt häromdan. Tror dock inte att det lär hända så ofta igen. 

Mönstret kommer även till denna ifrån Meedom men är något utställd och även förlängd en aning.

tisdag 1 januari 2013

Lilebrors julklapp!

 

 Denna blev faktiskt klar allra först av alla julklappar men näst sist ut i bloggen (lillasysters kommer senare). Den påbörjades redan under syträffen här i höstas och  blev till och med klar redan då. Dock så hade jag stor beslutsångest angående tröjärmarna och det har suttit både röda med vita stjärnor samt turkosa med turkosa stjärnor på men som sprättats bort. Visst var dom andra alternativen fina men jag var ändå inte nöjd vilket jag är nu.
Mönstret kommer från Meedom strl 86