söndag 30 december 2012

Sjal till mor!

 
 Ville väldigt gärna göra något fint till min mor i julklapp och hade en ide vad hon skulle få men tyvärr fick jag inte till det den här gången och dagarna innan julafton misströstade jag och det kändes hopplöst. Men så tittade jag lite extra på stuven jag köpt på Ohlssons dagen innan och kom på att en trekantsscarf kan funka. Sagt och gjort, fodrade med brun fleece. När jag var klar kom jag på att spets hade kunnat vara fint det med så jag testade och gjorde en tunnare variant fodrad med ljus bomullstrikå också. Den fleecefodrade gick till frusna mor och den med spets gick till brorsans sambo.
 
 
 


fredag 28 december 2012

Dalahästar till dalmasar!


Återigen så är det julklappar till makens familj, den här gången till svärföräldrarna som passande nog bor i Dalarna. Maken tingade en han också så den ena är till honom. Svärmor fick ett fodrat pannband istället för mössa. Återstår att se om dom kommer att komma till användning.

torsdag 27 december 2012

Ännu mera julklappar!



Före jul så skämtade jag med maken om att hans bror med familj kunde få likadana mössor i dalahästtyget. Maken tyckte dock att iden var bra på riktigt så så fick det bli. Makens bror och hans familj gillar Dalarna väldigt mycket så tygvalet var självklart. När jag var klar sa maken lite besviket att ja det blev ju mer snyggt än roligt, jag väljer att ta det som en komplimang. Idag ringde familjen och berättade att dom sett likadana mössor i en affär i Avesta :-)

tisdag 25 december 2012

Å en till lillebror!

Även lillebror ska hålla sig varm i vinter och vad värmer bättre än en tröja i ull? Ja det kvittar egentligen för det är vad han får. Är återigen supernöjd med resultatet och tyger gör halva jobbet själv.

Storbusarnas julklapp!

Alla fyra barn fick varsin tröja i fotoprinttyget i julklapp. Det här är storbusarnas versioner. Största busen blev lite besviken då han tyckte att småttingarnas var snyggare så den ska vi ändra till raglanmodell och svarta ärmar istället.

söndag 23 december 2012

Julklapp och 30-års present!

Har sytt mössor för glatta livet nu i höst. Alla har inte hamnat på bild men dom här hann jag fota innan dom slogs in. Den rosa är tänkt till en liten släkting som kom till världen i höstas. Pippimössan blir 30-års present till min kusin som bor långt bort. Smidigt att skicka med posten och mest tänkt som en rolig grej.

torsdag 20 december 2012

Julklappar och beställning!

Vi skulle ha julklappsbyte på jobbet och jag sydde då en mössa och bidrog med. Efter julklappsbytet fick jag en beställning på ytterliggare en mössa, den på bilden. Kul med lite beställningar annars har det varit rätt lugnt på den fronten nu innan jul. Jag har nån enstaka sista minuten grej som jag ska ta tag i och sedan sy lite egna klappar också. Tur att man ät tidsoptimist ;-)

torsdag 13 december 2012

 
Dottern är så kall av sig och behövde varma kläder nu när kylan kom. Har länge tänkt att beställa lite ulltrikå från Jny design och nu när hon hade fraktfritt fick jag ändan ur och gjorde det. Först ut blev denna tunika till dottern. Tröja till sonen är på g och näst på tur står matchande byxor. Dottern har bott i tröjan sen den blev klar och den verkar både vara väldigt skön och hålla henne varm. Resultatet blev verkligen något extra i detta tyg. Det framkommer inte på bilden men den är verkligen superfin!

lördag 1 december 2012

Till salu!

Mitt knåpande med en fin försäljningsblogg fortsätter men eftersom att jag inte är så snabb av mig gjorde jag en snabblösning tills vidare. Där har jag lagt upp småpryttlar såsom mössor, vantar, filtar mm men kommer att fylla på med det jag har hemma efterhand.

http://memlintillsalu.blogspot.se/