torsdag 28 juni 2012

Vår/sommarkappa till lillasyster!

Nu var det ett tag sedan denna syddes men hade visst missat att visa upp den här i bloggen. Blev löjligt nöjd med den och den har blivit välanvänd. Kommer garanterat bli en till liknande varmare variant till hösten.

Jacka som var tänkt till lillebror!

Lillebror behövde också en sommarjacka ( apropå det kom jag på att dotterns kappa jag sydde i våras fortfarande är obloggad). Hade en bild i huvudet och valde mellan två blå retrotyger men skulle i efterhand valt det andra. Den här föll mig inte helt i smaken så lillebror ska få en ny och den här blir till salu istället om intresse finns.

söndag 17 juni 2012

Slipströja till lillebror!


Lillebror måste få lite nytt i garderoben han med så jag sydde honom en slipströja. Samma mönster och storlek som till lillasysters men jag missade den lilla detaljen att det skiljer ca 1,5kg i vikt på dom så den är slimfit på honom. En annan detalj jag missade var att jag hade tänkt sy tröja med isydd ärm och sätta knäppningen på axeln men kom på det först efter att allt var utklippt med 0,5cm sömsmån överallt så planen fick ändras något. Breddade halslinningen lite så att den går att dra över huvudet ändå men tyckte då att den blev lite för bred på. I övrigt är jag hyfsat nöjd, sömmen runt applikationen kan förbättras men med tanke på att det var första gången jag sydde applikation på den maskinen så är det helt okej. Lillebror uppskattade tröjan och tyckte han var jättefin i den och ville absolut inte ta av sig den och bättre betyg än så går väl knappast att få :-)

söndag 10 juni 2012

Jag har sytt!

Jag råkade få en liten släng av rosfeber så det har varit sjukskrivning och vila som gällt. Maken har tagit hand om hem och barn. Jag har legat rastlös i soffan och surfat eller kollat på tv och längtat till symaskinerna men inte orkat eller kunnat mer än så. I morgon ska jag klara mig själv igen och ikväll fick jag faktiskt ihop en liten t-shirt till lillasyster. Den blev helt enfärgad och enkel även om tanken från början var en aplikation på. Får se när orken är tillbaka helt om det blir en liten blomma eller liknande då.

Slänger in en livebild också. Nästa gång blir det till att ringa ur lite mer fram. Solhatten sydde jag till mellankillen för sisådär 5 år sedan.