torsdag 16 februari 2012

Nytt set till dottern!

Återigen är det dottern i familjen som fått lite nytt men byxorna funkar även till sonen. Det blev en tunika i samma mönster som sovpåsen i ett tidigare inlägg men nu lite avkortat. Tightsen/långkalsongerna kommer från Medom. Då åtgången på byxor var större än upptill så har det tillkommit lite fler par sedan detta set syddes men dom är redan bloggade om.

Jag gjorde rullfåll på tunikan men kanten viks upp av det så antingen blir det kantband istället eller så får den bli lite kortare och få en fåll.

söndag 12 februari 2012

Hängselbyxor i deerdots fina klöver!


När Deerdot sålde ut sina klövertyger så var jag återigen "bara tvungen" till att ha en snutt. Tyckte att den här kombinationen i blått och rött var superfint. Snabbt bestämde jag mig för vad det skulle bli men sen tog det lite tid innan dom blev klara lagom till jul. Ja dom har med andra ord varit klara och redan använts länge nu men bloggandet ligger lite efter. En av anledningarna är att jag inte lyckats fånga dom på en bra bild men nu får dom här duga. Mönstret kommer från Ottobre men har smalnats av något till mina smalisar.




torsdag 9 februari 2012

Troll till mitt alldeles egna lilla troll!





Jag hakade ju på en sambeställning från Michas här i höstas och det här var ett av tygen. Ganska snabbt bestämde jag mig för en heldräkt för att optimera användningsområdena. Nu funkar den lika bra till pyamas som under en klänning. Mönstret är mitt eget men förbättat sedan sist och jag är riktigt nöjd. Älskar tyget och tycker att småsyskonen passar så bra i den.