tisdag 31 januari 2012

Fredagsnöje!

Jag hade ett litet syrace en fredagskväll för några veckor sedan. Hade en beställning på två filtar som ska gå till ett tvillingpar som väntas födas inom en mycket snar framtid. När jag blev klar med filtarna var inte klockan så mycket alla i familjen sov så jag körde på ;-) Det hann bli en klänning och fyra par tights. När jag sen var klar var nog klockan närmare tre på natten istället men kul var det och jag kom upp dan efter.

Filtarna var först tänkt att vara i Znoks ugglor men jag fick inte tag i tillräcklig mängd i båda färgställningarna och när beställarna fått se landskapstyget istället så föll dom för det och vi la ner sökandet efter er ugglor. Filtarna fick baksida i orange och röd velour och båda fick bruna kantband. Älskar landskapstyget och det är så kul att sy i det, den här gången blev det jersey då min bit interlock endast skulle räckt till en filt.

Klänningen är tänkt att passa till en bodysuit i trolltyg från Michas (blogginlägg kommer senare) och svampbodyn i ett tidigare inlägg. Mönstret har jag ritat helt själv den här gången men idén med omlott i halsen kommer från Kokalal/Blomma åker vagn. En helt suverän lösning!

Ja byxorna, inte så mycket att orda om, tyg från Jny design och Strömming. Mönstret kommer från Medom.

onsdag 18 januari 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig!



Länge länge har jag tyckt att det varit dags för en ny mössa åt mellankillen men han har hållt sig fast vid sin gröna flodhästmössa och tyckt att den är bra för den håller också öronen varma. Så igår morse när vi gick till föskolan kläckte han ur sig att han ville ha en ny tuffare mössa. När jag försökte få ut lite mer detaljerat vad som gjorde en mössa tuff fick jag bara till svar att det går inte att köpa sånt tyg och så ville han inte förklara mer. Han ville med andra ord att vi skulle köpa en mössa. Nu gav jag mig ändå inte utan plockade fram ett fint tyg med t-rex dinosaurier på och hävdade att det var ju tufft men han var inte så imponerad. Nästa steg var att ta fram lite stryka på märken som jag har liggandes och försöka få honom att välja ett enfärgat eller mönstrat tyg utan figurer. Han var med på noterna och valde ett randigt tyg och ett märke med testen Star wars (underligt nog inget av märkena som föreställer någon figur). När dom stora pojkarna åkte på träning på kvällen sydde jag ihop mössan så att den var klar när dom kom hem. Av någon anledning förväntade jag mig en nöjd gosse som skulle vara stolt över sin nya tuffare mössa. När sonen kom hem, fick syn på mössan och utbrister "Jag vill inte ha en randig mössa" blev jag något förvånad. Sa något i stil med att det är ju du som valt men fick tillbaka " Nej, jag tror att du har valt det där". Jaja, lika spännande varje gång med mellankillen. Han är med men ändå inte ;-) Återstår att se om man får på honom mössan. Eftersom att samma herre inte vill ha overall eller jackan uppdragen i halsen fick det även bli en halsduk till.





söndag 15 januari 2012

Sovpåse!

Fick en beställning före jul. Beställaren hade en sovpåse till sin bebis i strl 62 men ville ha en större i strl 74 upptill och plus 15cm i nederkant. Ritade av den befintliga sovpåsen och jämförde med olika mönster. Kom snabbt fram till att Medoms mönster i form 1 verkade passa perfekt. Snabbsprund fram som stängs med en knapp och dragsko längst ner. Har provat den på dottern och storleken verkar stämma rätt väl överens. Den är precis ivägskickad så det är bara att hoppas att beställaren blir nöjd!

Material: Stjärnjersey från Jny design.

lördag 14 januari 2012

Kusinmatchning!



Tyckte att alla tre småkusinerna skulle få ett litet trollplagg i julklapp och det här är resultatet. Tröjan går till min pojk,den gula i tunikalängd går till lillkusinen och den lila går till dottern. Då dottern så smått börjat gå så gjorde jag hennes något längre.


Mönster: Klänningarna är utifrån Yrvädes bodymönster och tröjan från sy kläder av mjukatyger.


Tyg: Trollvelour från Mjukatyger.

fredag 13 januari 2012




Jag råkade hoppa på en sambeställning från Michas här i höstas och det här är första plagget ut av tyghögen. Den gula färgen och dom röda svamparna var ännu finare än jag trott så det kliade verkligen med att klippa i tyget. Nu var det så mycket att göra innan jul så tygerna låg och bokstavligen retades med mig innan jag efter jul fick lite tid över. Av någon anledning fick jag för mig att jag ville ha en omlottbody trots att dottern nu drar mellan 74/80. Jag tycker att dom blir så fina i halsen så n sån fick det bli. Använde mig av Ottobres mönster strl 74 på bredden och 80 på längden. När bodyn var klar kom jag på att dom inte hade några röda byxor kvar i rätt storlek så då knåpade jag ihop ett par i strl 74/80. Dom flesta kläder som jag sytt har inte varit riktade till något speciellt av barnen men just det här settet syddes till dottern. Dom har helt olika färger, dottern är blåögd och lite ljusare och sonen är brunögd och har en lite annan hudton så dom passar väldigt olika i olika färger. Får se om jag kan få in en livebild senare, dottern var svår att fota så det får bli en på enbart bodyn istället. Byxorna ligger redan i tvättmaskinen :-)



Tyg: Michas och röd interlock till kantbanden från Jny´design. Mudden är från S&S och velouren kommer från Jofotex.



Mönster: Mönstret till bodyn kommer från Ottobre och byxorna är usrprungligen från NyfiQen men förstorat upp till strl 74.