måndag 26 december 2011

Sjukt nöjd med mitt evighetsprojekt.



På en syträff för några år sedan (ja ni läste rätt, det är vad man kan kalla ett ufo ;-)) påbörjade jag denna tröjan. Jag hann inte klart med den utan hade bandkantning och fållen kvar och hemma blev den liggandes. Först hade jag inte svart tråd, sen inhandlades det och det fållades men då saknade jag svart mudd. Ja sådär höll det på. Planen med tröjan var klar redan från början och för att kunna fästa trycket behövdes den dessutom förtvättas vilket även det gjordes. Till slut låg tröjan färdigsydd och tvättad i syrummet och bara väntade på att trycket skulle dit. Eftersom att tröjan nu tog sån tid så istället för att bli födelsedagspresent till en 6-åring så blev det nu julklapp till lillebror som vid det här laget hunnit bli 5,5 år. Ibland blir även små saker stora hinder men nu har jag övervunnit dom också även om det verkligen tog tid. När man ser sonens förtjusning över tröjan så är blir man bara ännu nöjdare över att den blev klar. Han fullkomligt älskar den och det är inte utan att storebror är lite avundsjuk.


Tyg: Röd trikå från Tygcentrum i Uppsala och svart mudd från Stoff och stil.

Trycket kommer från Michas

Mönster: Ottobre

söndag 25 december 2011

Jackor till bebbarna!



Innan bebbarna föddes hade jag planer på att sy overaller till bebbarna men det blev aldrig av. I höstas då vi hade syträff hade jag fortfarande planer på overaller men så höll Blomma åker vagn/Thea på att sy en jacka till sin son och hade ett passande mönster i rätt storlek som jag kunde få rita av. Där ändrade jag riktning och skippade alla tankar på overaller. Efter mycket funderande föll valet på brun manchester och landskapstyg som dekortyg. Att den ena jackan skulle ha rött som detalj var självklart men vad den andra jackan skulle ha blev avgjort efter vad som fanns hemma och då fick det bli grönt. Det enda som jag köpt till i efterhand är dragkedjorna. Då det var många nya moment för mig med övervikbar mudd, dragkedja, fickor, resår i ryggen mm så tog det sin lilla tid. Allt som allt höll jag nog på i en månad men klara blev dom. Kvar är egentligen att sy en stickning längs kanterna men jag blev så ivrig med att använda jackorna så det momentet sköt jag upp. Nu är jag sugen på att sy fler men det får vänta till våren. Dottern kan ha sin jacka med dragkedjan uppdragen hela vägen men den ngt kraftigare sonen får ha kragen nervikt istället så det ska jag ändra till nästa gång men förutom det så är jag hur nöjd som helst.


Mönster: Blomma åker vagns egenritade i strl 80


Tyg: Manchester från Ellos (för många år sedan), grön fleece från S&S, Röd feece från svärmor, lanskapstyg i bomullsväv samt acrylatväv från Jofotex samt röd och grön mudd från några slaktade tröjor. Dragkedjor från Bibbi.






Slutligen så måste jag rikta ett stort tack till Blomma åker vagn för mönstret samt för all hjälp och konsultation på vägen :-)

lördag 24 december 2011

God Jul!

God jul på er! Hoppas att alla haft en lugn och fin julafton. Här hemma har vi ätit julmat, sett på Kalle Anka och haft julklappsutdelning. Alla fyra barn har varit vakna tills för bara en liten stund sedan (klockan är nu 23.24) så vi kommer sova gott inatt. Ja idag för exakt ett år sedan var bebisarna beräknade att födas men nu kom dom ju lite tidigare så vi har även haft ettårskalas här hemma för ett tag sedan. Nu ska vi se på film och njuta av lugnet då alla fyra sover en stund återkommer en annan dag om julklapparna jag sytt. För att ändå inte vara helt ot då det ändå är en syblogg så får ni en liten förhandstitt på nästa blogginlägg som kommer att handla om tomtenissarnas jackor som dom har på bilden!