lördag 29 januari 2011

Ännu ett ufo har sett dagens ljus...


Minskar på ufohögen som jag har liggandes. Inför någon av marknaderna förra året klippte jag ut denna body men sedan lyckades jag inge bra med kantningen och delarna blev liggandes. Tog tag i det nu då kompisens lille Alexander skulle kunna passa i den. Kantade den här gången med interlock istället för muddväv efter tips från Blomma åker vagn samt Gecko och nu blev resultatet ett annat. Bodyn passade på Alexander så nu används den istället för att ligga och skräpa i mitt syrum :-)


Material: Ingrids husvagnssemester från Jny design samt interlock från Jofotex.


Mönster: Ottobre, nr: Vet ej, strl 68

Bildbevis på varför man inte ska sy efter läggdags...


Återigen kommer det bevis på att man inte ska sy efter läggdags. Jag mätte och mätte och ändå ser slutresultatet ut som nedan, många centimeters fel :-O Det fick va som det var, farfar blev glad över ny shoppingkasse ändå trots att fickan inte satt mitt på. Sydd efter en vanlig Ica-kasse efter tips från Pyssel på torp. Näsduksfodralet är sytt utifrån Geckos beskrivning.


Material: Krafigt linnetyg från Ohlssons och mönstrad bomullsväv från Bauhaus.

Slutresultat nr 1


Jag har massor av ideér i huvudet på hur jag kan variera grundmönstret på amningsklänningen men kan konstatera att jag inte har tiden till att få det gjort. För att få åtminstonet ett plagg klart körde jag på det säkra kortet att köra rakt av från mönstret. Tråkigt men nu har jag ett färdigt plagg. Det tog två dagar att få klart trots enkel sömnad men avbrott för amning, gnäll, magont etc etc tog sin tid. Ändå måste jag nämna att sambon både tog ut bebbarna på promenader och försökte underhålla dom i soffan under tiden.

Mönster: Klänning: Utifrån en Me an i tunika som jag har som favorit.

Material: Velour från Swelogent, vit interlock från Jny design.

Sämst just nu: Att jag inte hinner verkställa alla ideér jag har och att det känns som att allt blir ihophafsat för att få ett färdigt resultat istället för att ta den tid det tar och bli riktigt riktigt nöjd med det jag gör.

fredag 28 januari 2011

Kalasdax igen


Ja sonen har två kalas inplanerade och sonen ville ha ytterligare en mössa att ge bort. Nu räckte inte star wars tyget längre men för att fortsätta på samma tema funderade jag på en applikation alternativt ett tryck, valet föll på det senare.

Mönster: Samma som tidigare, mitt egna uppgraderat i storlek.

Material: Stjärnjersey från Jny design samt vit mudd till foder. Svart färg till trycket.

Vårmössa till ett födelsedagsbarn


Sonen ska på kalas och behöver present med sig så vi satte oss och sydde en mössa av star wars tyget som jag hade en liten snutt kvar av. Det finns fortfarande en liten liten bit kvar men den är sparad för ett speciellt projekt.
Mössan ser sned ut på bilden vilket den inte är däremot så är inte underlaget som den ligger på slätt.




Mönster: Mitt egna men förstorat då pojkarna helt klart växt en del på sista tiden.




Tyg: Stjärntyg från jny design som foder och star wars tyg från Ohlssons stuvlåda.

torsdag 20 januari 2011

Ett ufo har landat...igen


Sydde den här bodyn under en av våra syträffar för mer än ett år sedan men utan att bli bandkantad. Nu tyckte jag att den hade legat till sig tillräckligt så den blev kantad och fick knappar, vips så fanns det ytterliggare ett plagg i garderoben. Den är i största laget än så länge men den lär snart bli lagom. Mönstret är Kokalals/Blomma åker vagns egna mönster.


Material: Dinotyget kommer från The fabric fairy och mudden från Stoff och stil

måndag 17 januari 2011

Prototyp amningsklänning del 2


Trots att jag valde flecee till prototypen just för att slippa fållning och kantning så kunde jag inte hålla mig utan det blev vita kantband på. Ska försöka få till insnitt i bak för bättre passform men bortsett från det så är jag helnöjd och även prototypen går faktiskt att använda. Tror att fleceen kommer att noppa väldigt men den funkar in till stan i morgon och sedan som hemmaplagg. Insnitten och sedan blir det att sätta saxen i riktiga tygen istället...

söndag 16 januari 2011

Prototyp del 1!


Har inte haft något riktigt amningplagg och har istället kört med att dra upp en vanlig tröja. Det funkar i många fall men jag har saknat en tunika eller klänning (funkar inte lika bra att dra upp ;-)) Efter en beskrivning i Gekkos blogg bestämde jag mig för att testa. Köpte en 10kronors fleceefilt på Ikea, plockade fram mönstret som jag sydde molntunikan av tidigare och körde igång. 15 minuter senare stod jag i hallen och kollade vilka justeringar som behöver göras till nästa gång. Funkade super så här ska sys amningplagg.
Det jag är missnöjd med är vecken som blir på ryggen, hur gör man för att undvika dom och få bättre passform?



Bilderna är tyvärr av usel kvalitet, tagna med mobilkameran i smutsiga hallspegeln. Lovar en bättre bild till slutresultatet.

Påfyllning i garderoben!

Det blir inte mycket sytt här hemma för tillfället men lite enkla snabba saker har jag ändå lyckats hinna med men ligger lite efter med bloggandet. Vikterna på bebbarna har gått upp och dom börjar nu närma sig 4 kilos strecket och det är lugnare med både oro och stress över matningen av dom små. Vaknätter har tagit över istället då pojken (även kallad professorn pga alla rynkor) har magknip framförallt på natten och då duger inget annat än en famn och gärna lite buffande samtidigt men än så länge är sambon hemma också så det går att sova på dan istället. Nu till själva blogginlägget ;-)

På en kväll lyckades jag (kors i taket) att få ihop hela två bodys. Valde att blunda för diverse skönhetsfel till fördel för att få dom klara. Stress samt trötthet gör ju tyvärr så att vissa tankevurpor tillkommer. Jag lyckades till exempel klippa ut två bakstycken till den ena men upptäckte det vid kantningen så det var snabbt fixat, gick att bara ändra bakstycksdelen till ett framstycke istället. Omlottringningen i halsen kommer från ett bodysuitmönster ur ottobre, bredd och skärningar vid benöppningarna är med utgångspunkt från Kokalals egna omlottbody mönster. Efter mätningar med köpta bodys borde storleken motsvara 62. Satte benvitt kantband på för att öka matchningsmöjligheterna. Snålade på knapparna och satte bara dit två, sambon knäpper ändå aldrig alla då det verkar vara för jobbigt. Av samma anledning skippar jag nu även omlottbodys. Jo en sak till att nämna, sydde dom av molnfrottén och det blev bättre än väntat. Dom är underbart mjuka. Båda två invigdes idag och ligger nu i tvättkorgen efter att ha blivit nerspydda. Fler bodys av samma modell kommer men tror att jag ska sätta knappar i halsen också så att det inte glider isär så mycket.

Alla tyger kommer från Jny design