söndag 25 juli 2010

Bebisbyxor!


Sydde dom här byxorna i våras. Dom är tänkta att användas då vår familj utökas lagom till jul. Sydde först det randiga paret mest för att byta taktik och den här gången ta ut lite mer i förskott istället för att avvakta vilket tydligen inte fungerat. Efter att ha varit på en första kontroll stod det klart att om jag skulle fortsätta med den taktiken behövde jag ett par till byxor. Under enorm trötthet lyckades jag till slut få till paret med stjärnor men sedan blev det paus som i princip håller i sig ännu. Hoppas på att lyckas få till lite plagg nu om inte annat vill jag ha två matchande hoddies till byxorna. Nu är det dock lite annat som står på listan att göras så som att få tag i en större bil mm. På sikt lär jag tyvärr även bli av med mitt syrum men har jag tur får jag ett inrett skrymsle i garaget istället.


Det råder verkligen babyboom i sybloggarna för tillfället så det lär väl mest vara babyplagg att beskåda framöver :-)

tisdag 6 juli 2010

Molnigt!

Fick en beställning på en långärmad molntröja för allt för längesedan. Jag har haft riktig ångest över den här beställningen då jag verkligen inte hade ork att slutföra den men beställaren hade tålamod och väntade gärna. Som kompensation fick hon en kortärmad variant eftersom att sommaren redan var här när allt äntligen var klart. Nu är både mitt rosa och blå molntyg helt slut.

Mönster: Sy barnkläder av mjuka tyger. Långärmade är i strl 90 och den kortärmade är i strl 80 men förlängd.

Tyg: Tror i och för sig inte att någon närmare presentation behövs men jny designs underbara moln är det.

måndag 5 juli 2010

Ett livstecken från lilla mig :-)


Eftersom jag fortfarande inte lyckats *läs orkat* ta bra bilder på några av sakerna jag tänkt blogga om så får det nu bli en halvkass gemensam bild. Några av plaggen som syns på bilden är redan bloggade om men bodysuiten och klänningen har inte varit med tidigare.
Bodysuit:
Gillar dom här bodysuitsen, speciellt sommarvarianten så det bidde en till. Tanken är att denn ska gå till en bekant som ska bli pappa för första gången nu i sommar (ja det är verkligen babyboom i bekanskapskretsen), Cp`n strulade lite så kantbandet fick fästas för hand på några ställen.
Mönster: Ottobree men med avkortade armar och ben.
Tyg: Jofotex
Klänningen:
Försökte få ihop en klänning som skulle motsvara strl 56. Utan mönster eller befintligt plagg här hemma utgick jag från olika mått som jag hittade här och var och gjorde ett mellanting. Efter att ha jämfört med en klänning i storlek 62 så ligger den npg närmare den i storlek men eftersom bebisar växer så gör det inte så mycket. Har ingen plan med klänningen utan ville bara sy en.
Mönster: Utgångspunkt från ett bodymönster men kommer inte ihåg varifrån.
Tyg: Jny design samt s&s