fredag 23 april 2010

Sommarklänning!


Lyckades sy en klänning här i veckan. Önskemålet var att den skulle vara rosa så valet blev rosa moln till liv och rosa/cerise till kjoldelen. Valde turkost till kanter. Känns som att jag snöat in fullständigt på kombinationen turkost cerise men det är ju så snyggt!!!


Lyckades få en bild på en som det verkar tämligen nöjd liten tjej. Kan konstatera att klänningen möjligen är lite stor i storleken. Inte alltid så lätt när man använder sönerna som provdockor och det visar sig att jämnåriga kompisen inte är fullt så bredaxlad som min son (ändå upplevs han inte direkt som bredaxlad men ändå ;-)).


Mönster: modifierat utifrån ett tröjmönster ur Lennartssons bok.


Material: Molntyg från Jnydesign, mudd från Stoff och stil och efärgat cerise från mjuka tyger.

tisdag 20 april 2010

Syskonmatchning!


Min bror och hans sambo beställde en klänning till sambons systerdotter för ett tag sedan. Systerdottern hade då precis fått en lillebror så tanken var att han också skulle få någonting. Det slutade med en ärmlös klänning med liv i landskapstyget och kjoldel i gult. Lillebror får en kortärmad body.







Mönster: Bodyn kommer från Ottobre och klänningen är gjord med utgångspunkt från ett tröjmönster ur Sy barnkläder av mjuka tyger.


Material: Landskapstyg från Jofotex, blå och gul interlock även den från Jofotex.

"Dockan vill också ha"


Inspirerad av bebispresenten i föregående inlägg ville äldste sonen ha en likadan jacka till sin bebis. När jag väl börjat plocka fram tyg och mönster kom han fram till att han ville ha sitt favorittyg istället, de cerisa molnen och självklart då kantat med cerise mudd. Inte så svårt att lista ut vilken hans favoritfärg är kanske. Sagt och gjort förminskade strl 56 ngt och sydde jackan/tröjan. Struntade i att fodra den dock. Satte i orange plastknappar som i mitt tycke är mer rosa. Sonen supernöjd, alla glada!






...nu börjar minstingen bli sur över att hans bebis aldrig får några kläder vilket är helt sant. Vi har lite dockkläder kvar som min mamma sytt när jag var liten men jag har inte sytt ngt åt hans pyttedocka. Självklart skulle ungen ha likadan tröja som storebrors docka men mönster i den pyttestorleken har jag inte. Måttade upp ungefärliga mått efter dockan och tittade ungefär hur mönsterdelarna såg ut och ritade. Jämförde ärmhål mm med dom andra mönsterdelarna och sydde. Tro det eller ej men det blev faktiskt riktigt bra. Nästa gång ska jag se till att halsen blir någon snävare men annars satt den bra. När tröjan blev kvar uppstod nästa problem...dockan hade inga byxor!!!!! Nu var klockan mycket och vi skulle upp tidigt dagen efter för att åka till min mormor 50 mil bort. Kom och tänka på Gekkos påsbyxor och slängde ihop ett par till dockan. Efter allt tror ni ungen blir glad? Nej till en början är han sur för att jag kantat med cerise, det skulle ju vara blått!!!!!! (lata mamma orkade inte trä om Cp`n). Slutet gott allting gott nu är han nöjd i alla fall! Inte alltid lätt att göra sina små rara nöjda.

Första plagget utomlands!


Inte så långt bort kanske men Norge är faktiskt ett annat land :-)

En gammal kompis till mig fick en dotter för en dryg vecka sedan. Redan när jag hörde att hon skulle få barn bestämde jag mig för att sy en liten välkommen till världen present. Visste att hon väntade en dotter så påskveckan ägnades bla åt presenten. Svårast med att sy åt andra som man inte längre umgås med är att veta vilka färger, mönster och stil som den andre gillar. Hoppas att jackan uppskattas och att den passar.

Mönster: Utgångspunkt ur Ottobre

Material: Moln från Jnydesign, mudd från S&S samt tunn fleece från Ohlssons stuvlåda.