fredag 19 mars 2010

Mera bodysuits!


Jag spinner vidare på sommartemat. Testade att göra en bodysuit utan ärmar. Jag hade en jättetunn ribb hemma som jag köpt som stuv i Uddevalla nån gång för längesedan och den funkade perfekt till kantband. Den var tunn och gjorde det betydligt svårare att ha i kantbandapparaten, dessutom så var den väldigt kort så jag fick skarva den för att det skulle funka men slutresultatet blev jättebra med den. När det var dags för att sätta i knapparna gjorde jag en dundertabbe och satte i en knapp fel och den gick inte att ta bort igen så tyvärr knäpps den åt fel håll i grenen vilket syns på bilden. Hade en plan med den från början men nu får jag se hur jag gör.


+ Tyget återigen, hoppas att jag aldrig tröttnar på det.


- Att jag klantade mig med knapparna.

onsdag 17 mars 2010

Snart är sommaren här



...nästan i alla fall! Ett av dom bästa plaggen till min minsting hans första sommar var bodysuits med korta armar och korta ben. Inspirerad av bodysuiten som jag sydde efter Man mades mönster så ville jag även göra en sommarvariant. Testade kuvertringning den här gången och blev betydligt mer nöjd än med bodysarna som jag gjort tidigare. Höftade arm och benlängd men mätt mot sonens favoritplagg i strl 56 som hämtades från vinden för ändamålet så lyckades jag ganska bra ändå, armarna är något längre på min variant men inte mycket.

Tyger: Jny design och röd interlock från Jofotex till kantbanden.

Mönster: Modifierat Ottobre.

Det bästa med dom är att dom är så söta och jag blir glad bara av att titta på dom. Den ena ska till en mycket bra vän till mig som ska ha sitt första barn i sommar.

Vårtecken!



Nu är det inget snack om saken, det börjar bli vår. Kattgården som vi byggde i somras har även använts under vintern men då av barnen som byggt snögrottor i högarna av snö som vi *läs sambon* skottat av altantaket. Nu börjar däremot dom som vi byggde kattgården åt våga sig ut kortare stunder också. Idag har tre av fyra tagit sig en nypa luft.
Den tuffaste av dom alla vågade sig till och med ut i snön medans syrran höll sig på den varma soffan under tak

...men snön är aningen för kall så efter några meter måste man skaka på tassarna mellan varje steg, ser lite kul ut. Inga hårdingar direkt :-D

lördag 13 mars 2010

Krupp igen, börjar bli rätt tröttsamt!


Då har det återigen varit ett kruppanfall här hemma (bara ca 3 v sedan sist) och två besök på akuten är avklarade. Fördelen den här gången var att vi var välkomna till närmsta sjukhus trots att sjukvårdsrådgivningen hävdar motsatsen. Resvägen blir då ca 1 mil till skillnad från stora sjukhuset som vi åkt till tidigare som ligger drygt fem mil härifrån. Morgonen har ägnats åt promenad i det härliga vädret och just nu är hela familjen samlad med olika aktiviteter ute på altan. (Älskar vår nya altan och jag kommer njuta av den hela våren, sommaren och hösten)Kruppsonen som ska hållas lugn och gärna ute i friska luften sitter nerbäddad i vagnen och tittar på tingeling på bärbara datorn, ibland uppskattar man verkligen tekniken :-) Bjuder på en bild på lilla sjuklingen med Sygryn jacka och hemsytt bäddsett så blir det inte helt ot heller :-)


Nu håller vi tummarna för en lugn natt!


fredag 5 mars 2010

Ett UFO har landat!


Jag trodde ärligt talat aldrig att den här jackan skulle bli klar. Läääääänge har den legat till sig, började sy den när jag precis köpt ol och det är nästan 1,5 år sedan nu. Det strulade lite för mig när jag skulle tänka till för att få den vändsydd och när jag väl klurat ut det kom jag till dragkedjan. Har sytt dragkedjor förut och det har gått bra men den här gången så drog jag mig så mycket för det att den bara blev liggandes. Fick syn på den nu ikväll och började fundera ppå om det skulle funka med plasttryckknappar istället och vips så var den ihopsydd och hade knappar :-O Nu kan jag inte förstå varför den legat nästan klar så länge men men ibland kanske sakerna behöver ligga till sig lite.




Positivt: Att den äntligen är klar!




Negativt: Att jag började sy den för så länge sedan att jag idag inte tycker att den är proffsigt sydd då jag faktiskt blivit så mycket bättre på att sy under den här tiden (kanske skulle stått under positivt istället).


Att den legat till sig så länge samt att den är fodrad med billigaste och troligen sämsta fleecen eftersom att det bara skulle vara ett test.




Mönster: Sy till barnen 0-4 år

tisdag 2 mars 2010

Nostalgi!!!!!







När jag "fyndade" mitt retrotyg( Tyget kan du se i inlägget här: http://memlin.blogspot.com/2009/03/jag-ar-kar.html )


på tradera för ett tag sedan tyckte jag att jag kände igen mönstret och funderade på om det kunde vara samma som jag haft på ett nattlinne när jag var liten. Jag drog upp på vinden för att leta reda på nattlinnet utan någon framgång. När jag skulle upp för att leta reda på varmare kläder när vintern drog igång på allvar fick jag av en slump syn på nattlinnet (barnkläderna ligger tack och lov i genomskinliga plastlådor) så det fick följa med ner. Helt klart samma mönster :-) Nattlinnet tillhörde först min syster och sedan mig så det är välanvännt vilket har satt sina spår men kommer fortfarande idag ihåg hur mycket jag gillade det så det stannar för alltid ändå :-D

Lite obloggat sedan markanden!



Inför julmarknaden så sydde jag även dessa två tröjor. Ingen av dom blev såld på marknaden så nu pryder dom min yngsta son istället. Molntyget som alla nog känner igen vid det här laget kommer från Jny design medan tågtyget kommer från Jofotex. Mönstret tror jag är Yrväders i strl 98/104.



Detta är egentligen ett ufo som blivit liggandes länge. Jag blev inte nöjd med kantningen då tyget bara drog ihop sig hur jag än gjorde. Till slut färdigställde jag den ändå när jag kom fram till att jag inte skulle få det bättre. Helt nöjd är jag dock inte så jag får väl se vad jag gör med den. Docktröja funkar ju alltid annars.