torsdag 24 september 2009

5-års firande!


Idag har det varit en stor dag här hemma, äldste sonen fyllde hela fem år eller en hel hand som han själv med stor entusiasm konstaterade. Pga lillebror som varit sjuk senaste två veckorna så skulle dagen firas i lugnet hemma och ägnas åt legobyggande men planerna ändrades drastiskt i morse. Mimmi en av våra mycket speciella katter (hon är både dvärg och har en släng av downs syndrom) var väldigt svullen under en ögat så det var bara att sätta sig i bilen och åka de fem milen in till stan och uppsöka veterinären. Sonen kompenserades med Happy meal och ett besök på stadens äventyrslekställe så han var nöjd ändå. Framåt halv fem på eftermiddagen kunde vi äntligen fortsätta med legobyggandet och fika på den färdigköpta tårtan som inhandlades på vägen hem då tiden till tårtbak försvunnit. Alla nöjda (utom jag då möjligtvis som återigen är några tusen fattigare) och somliga *läs Mimmi* även aningen höga :-D


På bilden är sonen iförd en av födelsedagströjorna som han fick. Sonen önskade sig en tröja med Dockan på och efter mycket funderande och pysslande lyckades jag knåpa ihop en. Den blev lite smal men den får funka så länge som det går ändå. Sydde den av ett befintligt linne så det var bara att anpassa sig efter det. Så här i efterhand har jag kommit på att jag kunde ha lagt i kilar i sidan men men nu kom jag på det lite för sent ;-)

torsdag 17 september 2009

Symaskinen vill på spa :-(

Ja efter nästan ett år så vill min ol på spa. Den har funkat flefritt från det att jag fick den fram tills nu då vänstra tråden gör hoppstygn titt som tätt, framförallt vid skarvar men även lite då och då i övrigt. Som tur är så började den nu med nästan två månader kvar på garantin annars är det så typiskt då garantitiden precis gått ut. Nackdelen är bara att jag har hur mycket som helst som jag vill sy, sonen fyller tex år nästa vecka men hann med en molntröja i helgen så jag får väl vara glad för det. Ska jag sy något mer nu får det bli på det gamla vanliga sättet istället. Blir till att testa ol-foten till "vanliga" maskinen istället, den skär tyget den med så att man slipper klippa rent kanten efteråt men hur spännande känns det när man är van vid ol? Ska se till att blogga om helgens alster snarast också, ekar så tomt här inne annars.