lördag 14 februari 2009

Mössor och älskade flodhästar!


Har lyckats få ihop inte mindre än 4 mössor samt en dockmössa sista dagarna. Dockmössan kom dock till enbart för att jag klippte fel då jag skulle klippa ut ett tröjframstycke men la det mot fel kant (klockan var återigen för mycket). Den gröna flodhästmössan är sydd efter ett mönster som kommer från Älsklingsfrö, vet inte om det är hennes eget eller om det kommer någon annan stans ifrån. Sydde två stycken en i strl 50 och en i strl 52. Den lilla är förliten för min minsta och den stora är egentligen för stor men med knytband så funkar den.


Lejonmössan och gula flodismössan är efter mönster ihopknåpade nu på morgonen. Det är nog de första mönstrena som jag knåpat ihop alldeles själv :-) Jag vet det är bara mössmönster men ändå. Lejonmössan var den första och flodismössan är en förfinad variant.


Negativt: Att min 4-årige son har för taskig smak och inte ville ha någon av dom nya mössorna när han skulle iväg på Alla-hjärtansdag mys hos sin kompis idag.


Positivt: Att jag till slut fick fram ett mönster som jag är riktigt nöjd med!

Väskpremiär!



Så då har man sytt en "riktig" väska för första gången! Har tidigare sytt kassar eller enklare väskor men aldrig en riktig väska. Fick en hel del hjälp och trodde nog aldrig att jag skulle bli klar men nu är den helt klar. Tack snälla Gobligobli för all hjälp och handledning. Känner mig riktigt nöjd för att vara första gången. Det var en hel del pyssel och en del trubbel då framförallt med trådtrassel och 2 böjda jeans 100 nålar och en jeans 90 nål. Till rem hade jag sån tur att jag redan hade en rem i samma tyg som väskan sedan jag klädde om en vagn i tyget. Hade då tänkt mig bärremmar på sidorna men latmasken gjorde att dom aldrig kom på. Passade perfekt nu. Väskan är redan packad inför måndagen, skönt att byta ut min vagnskasse som jobbväska till en riktig väska.

Kameran är på utgående så bilderna är inte dom bästa men lyckades med en hyfsad på framsidan och en halvkass på insidan, baksidan blev helkass men den är i manchester hela med en ficka i samma tyg.