fredag 30 januari 2009

Babyset strl 56!



Äntligen har jag blivit klar med ett UFO som legat ett tag, det enda som återstod var fållning och kantning av både tröja och byxa men det blev aldrig av men nu så. Så skönt när man blir klar och av med alla ofärdiga projekt (finns gott om sånna här) och kan lägga dom till färdig högen istället. Har ingen direkt plan med vem som ska få plaggen men det dyker nog upp så småningom. Tjejen som skulle fått dom till en början fick en filt istället och är nu för stor för kläderna. Trikåtyget och velouren kommer från Jofotex och mudden från Stoff och stil.

Slänger in en jämförelsebild på det färgade uggletyget. Kameran tar inte färgerna så bra men man ser i alla fall att det är ljusare. Det ser nog ännu ljusare ut i verkligheten än på bilden.

Färgning av tyg och ny body!


Färgade ett lass med tyger för ett tag sedan och här ser ni nu resultatet, blev riktigt nöjd. På bilden ser det väldigt mörkt ut men det är betydligt ljusare än kaninerna, ska försöka lägga in en bild som jämförelse lite senare. Första bodyn efter det mönstret och jag blev till slut riktigt nöjd med resultatet. Vill dock beställa en Cp snarast då kanta är det värsta jag vet. Nackdelarna var att tanken från början var att även ärmarna skulle vara i uggletyget men jag min klant klippte ut två likadana ärmar (ja, jag vet att man inte ska pyssla efter läggdags) och vips så fanns det inget mer tyg kvar. Tyget till ärmarna gick i samma färgbad men var naturfärgat så slutresultatet blev inte exakt detsamma vilket stör mig. Allt som allt så blev det i alla fall ett gott resultat för ett träningsmoment. Lyckades tom tillräckligt bra med knapparna för att vara nöjd. Fler bodys kommer :-)


Mönstret kommer från Yrväder.


Tygbeställning!

Mina underbara tyger som jag beställde från Tyskland kom för några veckor sedan men jag har inte bloggat om dom förrän nu. Beställde från Super4 kids och är supernöjd med service och allt. Det var betydligt smidigare än jag trott. Språket kan ju visserligen vara ett problem men min mormor är från Tyskland så hon fick hjälpa mig med formuleringar i mail. När paketet väl kom så saknades en sak men då jag påpekade det så låg det i lådan bara några dagar senare.

Är helt förälskad i den ljusrandiga Hilco velouren, tyvärr köpte jag bara en meter då den inte såg lika fin ut på bilden så den får ligga till sig tills jag är absolut säker på vad jag ska göra. Sambon gillar den också och vill att jag ska sy enkel modell av tröja till pojkarna och sedan enfärgade muddbyxor till. Får se vad det blir.

Ja så här brukar det alltså vara när jag ska ta bilder på köksbordet, antingen hinner nån katt (ja vi har fem st) sätta sig mitt i allt eller så kommer ett barn och slänger upp sina leksaker (i det här fallet en kastrull full med popcorn). Många många bilder blir bara skit så det är tur att det finns digitalkamera.

onsdag 21 januari 2009

18 januari 1994 och 21 januari 2002!


Trots att det inte har något som helst samband med innehållet i bloggen för övrigt så vill jag uppmärksamma 7-årsdagen av Fadimes död!
Jag kände henne inte mer än att vi sa hej till varandra då vi möttes. Vi gick i samma skola och jag var vän med hennes yngre syster. Trots att jag inte kände henne mer än så å tog jag hennes död hårt. Kan inte fatta att det gått så lång tid redan då det känns som att det var igår. Mitt första minne av Fadime var då jag började i sjuan, Fadime gick i nian och var väldigt söt och hade enormt långt och vackert hår som jag nog var lite avundsjuk på. Tycker att det är viktigt att uppmärksamma detta fortfarande så att det inte händer igen. Vet att det gått framåt otroligt mycket sedan dess men det är fortfarande en bit kvar. Några år innan den här händelesen hade jag en klasskamrat som blev utslängd och hotad av sin far under ungefär samma omständigheter. Soc kunde inget göra utan sa åt henne att gå hem igen då hon inte var myndig, som tur var fanns det kontakter runt henne som fixade skyddat boende mm och hon lever idag och mår bra. Hade den händelsen inträffat idag hade soc garanterat handlat annorlunda så det är väl positivt i alla fall.

18 Januari 1994: 15 år sedan jag var 15 år, gick i 9:an och blev av med min pappa . Tänk vad tiden går fort, nu har det gått lika lång tid sen han dog som jag hann spendera tid med honom.
Jaja, helt ot men ville i alla fall uppmärksamma båda datumen.

söndag 18 januari 2009

Lite gammalt smått och gott!



Är dålig på att blogga och framförallt på att få in bilder. Det beror främst på att vi skulle behöva en ny kamera. Har i alla fall äntligen fått in bilder på barnens julklappströjor. Dom är nytvättade och lite skrynliga på bilden men det får gå ändå, i morgon är dom redan smutsiga om jag skulle vänta. Enda tråkiga med dom är precis som med landskapsbyxorna och dom orangerandiga att nålen var kantstött och gjort hål tyget. Ska se om det går att fixa hyfsat annars blir det snart nya tröjor igen.



Sydde några napphållare förra veckan tänkta att ha som en liten extrapresent till några nyfödingar som väntas. Sonen föll för dom orangea med hjärtan och la beslag på den ena.
Hade tänkt få in bild på dom blåa muddisarna som jag sydde till den blå uggletröjan men modellen har dom på sig just nu och vägrar ställa upp på kort så det får bli till ytterligare lite senare.

Tunika till mig själv!


Äntligen har jag fått ändan ur och gjort något åt mig själv också som omväxlings skull. Min garderob är den som är tommast och det är jag som så gott som aldrig köper kläder åt mig själv ändå blir det alltid så att jag syr åt barnen. Det är roligast både att sy och att köpa åt dom men nu fick jag allt prioritera mig själv lite och jag blev riktigt nöjd över resultatet. Jag ritade av en favorittunika och använde som mönster. Tyget kommer från Jofotex och mudden från Furulunds. Fållning och att sy ett knytband återstår men det får nog bli till ett senare tillfälle då sambon är magsjuk och vildingarna är pigga och glada.


Underbara kokalalbyxor!


Måste bara visa upp en bild på min son iförd Kokalalbyxor. Dom är helt underbara och passade perfekt i storlek på honom.

fredag 16 januari 2009

Gröna bruna elefanter!


Nyss börjat jobba igen efter jullovet och mycket att göra på jobbet ger mindre tid och ork till att sy och pyssla. Har i alla fall lyckats få ihop ett par byxor till minstingen. Höll på att sluta i katastrof då tyget färgades och maskinen gick sönder samtidigt. Tyget blev liggandes i färgbadet åtskilliga timmar och blev troligen mörkare än annars men resultatet är ändå helt okej. Samma modell som tidigare med tyg och mudd från Jofotex. Allt ihopsytt på ol. Färgen är limegrön från Nitor men den är snarare gräsgrön.

söndag 4 januari 2009

Tryckknappspremiär!






Passade på att sy ett par dregglisar till gudsonen som kommer på besök i morgon. Provade en ny modell än den jag sydde sist. Fick ett mönster av en annan bloggare som var så snäll som mailade mig det men tyvärr så kommer jag inte på vem det var för tillfället men tack så jättemycket för mönstret.

Har aldrig slagit i tryckknappar förut så det var första gången, fick testa ett par gånger men till slut så blev det riktigt bra. Tyget kommer som vanligt från Jofotex och fleecen till baksidan kommer från Ohlssons.



Pösbyxorna som jag sydde igår satt jättebra på dock så fastnade lilla älsklingen för elefantbyxorna istället för de randiga som var tänkta till honom så det får väl bli ett par till honom också vid ett senare tillfälle. Paret som jag sydde igår ska till gudsonens storebror. Lyckades fånga lilla sjuklingen på bild iförda dom randiga byxorna. Beslagtog landskapsbyxorna som suttit på minst en dag för mycket då han passade på att bada mitt på dan, annars hade nog dom suttit på fortfarande inte dålig kritik det inte :-)
Har så mycket planer på vad jag vill sy men tyvärr så återstår nu bara två dagar på jullovet så jag lär väl inte hinna så mycket av det som jag skulle vilja. Bara att börja räkna ner till sportlovet fast då är jag ensam hemma med två barn så sådär värst mycket sytid blir det kanske inte då heller. Lika bra att försöka ta sig tid lite då och då med andra ord *funderar*.

lördag 3 januari 2009

Pösbyxor!




Har haft ett randigt tyg liggandes sedan syfestivalen i våras men bara fått en mössa sydd av det. Älskar färgerna men har bara inte riktigt kommit på vad jag ska sy av det men igårkväll kom jag fram till att det skulle passa perfekt till ett par byxor så så fick det bli. Är egentligen inte så förtjust i att sy i randiga tyger men med lite nogrannhet så blev jag ändå rätt nöjd dock så klippte jag först ut två likadana delar till framstycken :-( *ska inte hålla på då man är trött*
Återstår att se hur dom passar när lillen vaknar imorgon bitti.










När jag ändå höll på passade jag på att sy ett par till en väninnas jämnåriga son. Funderade länge på vilket tyg jag skulle välja men så fick det bli gröna elefanter. Faktiskt första plagget för mig i gröna elefanter.

Börjar få upp tempot nu, dels börjar jag väl få in en viss rutin sen hjälper ju ol till den med. Nu är det bara en cp som saknas här hemma sen kan det gå undan ;-)

fredag 2 januari 2009

Blixten och "Bondgårdsbyxor"




Nu har jag lyckats få in bilder på sonens ena julklapp, påslakanset med favoriten Blixten och alla hans vänner. Sonen blev helnöjd! Då han fortfarande har en liten säng så är det väldigt tacksamt att sy sängkläder åt honom så han har en del men nu var det längesedan jag uppdaterade så det började bli lite för bebisaktigt för honom.



Fångade samme son iförda landskapsbyxorna som jag sydde igårkväll på bild. Likabra att lägga in en bild direkt för sedan ska dom redan tvättas. Dagen började iförd matchande tröja men den försvann snabbt till tvättstugan och tröjan han har på sig på bild är nr 4 för dagen!!!!!!!!!! Jaja, byxorna är snedvridna på bilden och man ser inte mycket av dom orangea muddarna vid midja och benslut men bättre bild kommer. Tyg: Lanskapstyget kommer från Jofotex och mudden från Stoff och stil. Mönstret är mitt första egenknåpade.

Dåligt på sy och bloggfronten!


Har inte sytt så mycket på sistonet men lite julklappar har jag allt fått gjorda dock fungerar inte kameran som den ska så jag får inte in bilder på alla just nu.





Till min bror och hans flickvän sydde jag två örngott i molntyget och broderade deras namn på precis som med filten jag bloggat om tidigare. Blev riktigt nöjd och jag tror att dom kommer att passa i deras hem.


Till mina pojkar blev det varsin landskapströja och till lillen blev det även ett påslakanset med Blixten McQueen. Bilder kommer senare.


Den extra tiden som jullovet ger har gett utdelning genom att mitt syrum äntligen är klart, eller ja det är inte målat eller nåt men det får bli till senare för nu ska jag flytta in där.

Lyckades knåpa ihop ett par landskapsbyxor till lillen igårkväll med så det är en del bilder som kommer så småningom.