söndag 14 december 2008

Lugnt på syfronten men full rulle med syrum :-)

Blir inte mycket sytt för tillfället. Har haft sjuka barn i omgångar i snart tre veckor nu och massvis att göra på jobbet såhär inför terminslut som att det inte vore nog med det så har vi dessutom börjat avgränsa vardagsrummet för att göra ett syrum åt mig. Är så glad att jag ska få en så stor yta till min hobby och att sambon glatt ger yta från vardagsrummet för ändamålet. I gengäld väntar han sig att slippa alla tygslattar överallt i huset, alla tyghögar på kökssoffan, bordet mm samt alla symaskiner på köksbordet, köksgolvet mm. Mitt nyinköp av maskin *läs monster* ställde lite högre krav på ytrymme, dels är den stor men framförallt så är den tung och inte något man gärna lyfter upp och ner från köksbordet vid varje måltid. Vi har redan kommit långt så till helgen kanske vi är klara och jag kan flytta in :-)

Julklapp!

Börjar visst bli dags att börja med julklapparna och nu är faktiskt den första klappen klar. Tog ju bara ca 5 minuter men ändå. Lampan ska gå till barnens bästa kompisar, ett syskonpar som delar rum. Den äldsta är riktigt prinsesstokig och lillasyster har börjat haka på så jag tror nog att det kommer bli en mycket uppskattad present.

Nyfödingpresent!

Ljuva, ljuva moln! Bestämde mig för att sy en present till en arbetskamrat som efter mycket om och men blivit pappa. Funderade länge på vad jag skulle göra men ganska snabbt bestämde jag mig för en filt i molntyget med ett broderi på. Jag är ju lite emot det här med könsfärger så jag ville göra den hyfsat neutral. Valet föll på det gråa molntyget designat av Gunilla Axen med vit fleecebaksida så att filten får ett lite vintrigt utseende. Broderiet fick bli ljust rosa. Passade på att sy en napphållare när jag ändå var i farten. Blev riktigt nöjd över resultatet enda som gick snett var att filten blev 1 dm kortare än jag tänkt mig *man ska inte sy när man är trött*. Jaja den blev ca 70*75cm så det är okej i alla fall! Hoppas bara att lilla damen gillar den :-)