måndag 17 november 2008

Livebild på Memmin i älskad biltröja!


Biltröjan som syddes i helgen är redan mycket älskad. Det var inget snack om vilken tröja han skulle ha på sig till förskolan idag. Han har inte velat ta av sig den sen den blev klar och han är mycket rädd om den. När vi åt skulle den av och så fort vi ätit klart skulle den på direkt igen. Känns mycket tacksamt att sy åt honom speciellt när tygvalet blir så passande. Gosedjuret köpte vi på en julmarknad igår. Han föll direkt och skulle absolut ha just den. Hunden har varit med till förskolan även den och han släpper den knappt överhuvudtaget. Två favoriter som lär hänga med ett tag.

lördag 15 november 2008

Omlotthoddie premiär!

Har länge velat göra en omlotthoddie men inte kommit mig för att försöka göra ett eget mönster. Nu lyckades jag få tag på ett färdigt mönster från en annan bloggare och lyckades till slut få den klar. Blev inte riktigt nöjd med den, tycker huvan blev aningen stor. En anledning är att jag inte sträckte kantbandet tillräckligt när jag kantade så kantbandet drar inte ihop huvan alls. Ja ja bara att försöka igen. Lillebror provar innan muddarna är isydda. Storebror var inte på humör för att prova så lillebror fick ställa upp istället. Velour från Tygcentrum och mudd från Ohlssons. Mönster från Yrväder!

Farsdag!

Förra söndagen var det farsdag! Vi brukar inte fira något speciellt men sambon fick i alla fall sovmorgon. Medan han sov länge och väl på morgonen så passade jag och barnen på att baka en kladdkaka som vi dekorerade med kristyr. Ungarna var helnöjda och tyckte att det var jättekul. Resultatet var kanske inte så lysande rent utseendemässigt men barnen var jättestolta och kakan smakade bra. Vår andra sysselsättning blev att tvätta bilen hela familjen, kanske inte känns som det självklara valet som farsdagsmys men hade ni sett vår bil så hade ni förstått. Det var ett tag sedan den blev tvättad och det började bli akut. Ungarna blev iförda regnkläder och stövlar mest för säkerhetsskull men det skulle visa sig att inte ens det räckte. Kul hade dom och det blev varmt bad efteråt följt med ytterligare en fika. Det är tur att vi inte har kakor eller bullar hemma oftare ;-)

Syfestival 2008!

Var på syfestivalen förra helgen tillsammans med min mor. Åkte dit för att titta på symaskin då min kära mors maskin bott hos mig dom senaste två åren och hon gärna vill att den flyttar hem igen. Tittade på kombinerade brodermaskiner redan i våras men då fanns inte pengarna men nu hade jag så att det räckte. Lyckades förhandla till mig ett bra paketpris på en brodermaskin och en overlock så jag blev stolt ägare till hela två nya maskiner. Dom nya inneboende är en Brother 3034D och en Innovis 1500, valde mellan Brother och pfaff så jag hoppas att jag blir nöjd och inte ångrar mitt val av märke.








Det blev lite tyginköp också men jag höll mig ganska bra och köpte bara det jag verkligen ville ha. Det blev två olika velourer den randiga från NeaNobelle och den med månar och stjärnor från MG.tyger. Den blå mudden och den mönstrade trikån är även de från MG`s.







Har ägnat hela dan idag åt att lära mig maskinerna och lyckats få en del gjort tack vare det. Två tröjor och en hätta blev dagens skörd och för att vara mig så är det bra jobbat.
Återstår endast fållning och att sy i knytband på mössan men det spar jag till i morgon.




Biltyget har jag köpt på tradera, trodde att det skulle vara jättesvårt att sy i det då det var

så sladdrigt men det var inga problem alls. Min biltokiga son kommer älska tröjan. Tyget är redan använt som snutte vid ett par tillfällen. Mönstret till tröjan kommer från Yrväder.






När jag såg det klarblå uggeltyget första gången bestämde jag mig direkt för att sy en tröja med blåa muddar till sonen med tillhörande velourmuddisar. Nu är tröjan så gott som klar, bara att sätta fart med byxorna härnäst. Dock missade jag att byta till stretchnålar i overlocken innan jag började så vi får väl se om den klarade sig eller inte. Har mer tyg utifall att.






Sydde en dregglis för ett tag sedan till min gudson och idag kompletterade jag med en fleecefodrad vändbar hätta. Sydde muddkant istället för kantband och det blev faktiskt riktigt bra. Tack Stratus/Pyssel på torp för mönstret till dregglisen!